Helpen?

Leveren van voedingsmiddelen

De voedselbanken worden voornamelijk bevoorraad met voedsel dat bij winkels en producenten overblijft en anders wordt weggegooid. De Voedselbank Hardenberg Ommen heeft ook veel van deze -vaste- leveranciers.

Toch hebben we altijd behoefte aan extra producten en leveranciers. Uiteraard stellen wij eisen aan de producten. De voedingsmiddelen moeten ongeopend, goed verpakt en van goede kwaliteit zijn. Daarnaast mag de houdbaarheidsdatum niet verstreken zijn.

Mocht u zelf iets willen brengen, dan kan dat op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.30 uur aan de Nijverheidsstraat 2 in Hardenberg. Enkel in overleg kan ook op andere tijden gebracht worden.

Laten halen van producten

Heeft u grote hoeveelheden houdbare producten over, dan kunnen wij deze komen ophalen. Neemt u dan alstublieft contact met ons op via het contactformulier, de mail of ons telefoonnummer voor een afspraak.

Leveren van andere producten of diensten

Wij leveren primair voedselhulp. Maar naast voedsel zijn er ook andere producten en diensten waar wij erg mee geholpen zijn bij de exploitatie. Bij diensten denken wij aan transport of reclame en bij producten denken wij aan kantoorartikelen en verpakkingsmateriaal. Zo hebben wij bijvoorbeeld altijd lege eierdozen nodig. 

Acties om voedsel voor onze Voedselbank op te halen zijn ook altijd zeer welkom.

Neem alstublieft contact met ons op als u iets voor ons wilt betekenen.

Vrijwilliger worden

Bij de voedselbanken werken enkel vrijwilligers. Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die wekelijks of tweewekelijks op diverse dagdelen kunnen meewerken. Er zijn functies als chauffeur, bijrijder, inpakker, uitgiftemedewerker, schoonmaker, screener, bestuurslid, et cetera.

Via het contactformulier kunt u zich aanmelden. Zodra wij een plekje hebben, nemen we contact op voor een gesprek over de mogelijkheden.

Periodieke giften

Het is mogelijk om (zonder tussenkomst van de notaris) de Voedselbank te steunen met een periodieke gift. Het voordeel voor u is dat de gift die u doet via een overeenkomst voor periodieke giften volledig aftrekbaar is bij de aangifte voor de inkomsten belasting. Het voordeel voor de Voedselbank is dat we een aantal jaren verzekerd zijn van uw gift. Via de site van de belastingdienst zijn voorbeeldformulieren te downloaden, maar wij kunnen u ook een formulier voor periodieke giften toezenden. 

Voor meer informatie zie: www.belastingdienst.nl. Hierbij zoeken naar: periodieke giften vanaf 2014. De Stichting Voedselbank Hardenberg Ommen voldoet volledig aan de eisen die de fiscus hieraan stelt.

U kunt ook heel makkelijk de QR-code gebruiken of de doneerknop gebruiken om eenmalig een gift te doen.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel te Zwolle 05085479 is onder de naam Voedselbank Noord Oost Overijssel.
RSIN kenmerk: 8180.40.713

 

ANBI

De Voedselbank Hardenberg Ommen is een erkende ANBI organisatie. Bedrijven die ons goederen schenken ontvangen hiervoor een ANBI verklaring. Giften aan de Voedselbank Hardenberg Ommen zijn dus ook aftrekbaar van de belasting.

Het dossiernummer bij de belastingdienst voor de ANBI-regeling is: 51 896